Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γιουβέτσι στο φούρνο με κρανιό μαριναρισμένο σε πάστα ελιάς

Γιουβέτσι στο φούρνο με κρανιό μαριναρισμένο σε πάστα ελιάς
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 μεγάλες φέτες κρανιό, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 150 γρ. πάστα ελιάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Για το γιουβέτσι
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 900 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τα ψάρια
  1. Βάζω στο μούλτι την πάστα ελιάς, το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Απλώνω τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφω καλά με το μείγμα. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να μαριναριστούν όση ώρα ψήνετε το γιουβέτσι.

  2. Για το γιουβέτσι
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω το ζωμό, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, την κρέμα σκόρδου, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Βάζω στο φούρνο και αφήνω τα υλικά να αρχίσουν να βράζουν. Ανοίγω το φούρνο και ρίχνω το κριθαράκι πασπαλιστά. Ανακατεύω και επαναφέρω στο φούρνο. Μαγειρεύω για 20 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να «τραβήξει» σχεδόν όλα τα υγρά αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζω το γιουβέτσι από το φούρνο και το διατηρώ ζεστό.

  4. Γυρίζω το φούρνο στο γκριλ. Βάζω το ταψί με τα ψάρια και ψήνω για 20 λεπτά. Στα μισά το χρόνου ψησίματος τα γυρίζω με προσοχή για να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
    Σερβίρω το γιουβέτσι στα πιάτα με μια ωραία φέτα ψαριού. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και σερβίρω αμέσως.

Keywords: γιουβέτσι στο φούρνο, κρανιος, πάστα ελιάς

Σας ευχαριστώ!