Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι

Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Rest Time: 40 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 3 μεγάλα αγγούρια (ή 6 μικρότερα), κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • μερικές σταγόνες πράσινο ταμπάσκο (προαιρετικά), το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα καυτερό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Πλένω και ξεφλουδίζω τα αγγούρια. Τα κόβω κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα σπόρια. Ψιλοκόβω τη σάρκα και τη ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό λαχανικών και το βασιλικό (ή το δυόσμο). Πολτοποιώ πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.

  2. Νοστιμίζω με αλάτι και ανακατεύω. Αν θέλω, περνάω τη σούπα από σήτα ώστε, αν έχουν μείνει μικρά κομμάτια, να τα απομακρύνω. Τη μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να κρυώσει καλά.

  3. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο, προσθέτω το γιαούρτι και το ταμπάσκο (αν το χρησιμοποιήσω) και ανακατεύω καλά.
    Τη μοιράζω σε ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα και ραντίζω κάθε μερίδα με λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το πράσινο ταμπάσκο (προαιρετικά).

Keywords: γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι

Σας ευχαριστώ!