Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για ½ λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνω και το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό) και πιπέρι και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Σβήνω με τις ντομάτες, ανακατεύω και, όταν το μείγμα πάρει μια βράση αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τις σταφίδες και το μαϊντανό και ανακατεύω.
Σε ένα μέτριο ταψί (που να χωρά το γαύρο σε μονή στρώση) ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αραδιάζω εκεί το γαύρο. Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι, περιχύνω με τη σάλτσα του τηγανιού και ανακινώ το ταψί για να απλωθεί παντού. Ψήνω το γαύρο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνω με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζω με το ξύσμα του.
Σας ευχαριστώ!