Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και βάζω τα κρεμμύδια με το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά προσθέτω και τις ντομάτες. Τα σοτάρω όλα μαζί για 5-6 λεπτά ακόμη και τα πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Μετά από 3 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπολ και καθαρίζω το τηγάνι.
Χαράζω με μαχαιράκι τη ράχη στις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι. Αλατοπιπερώνω. Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ρίχνω τις καθαρισμένες γαρίδες. Ροδίζω τις γαρίδες 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζω με τους μαραθόσπορους και σβήνω με το ούζο. Προσθέτω το μίγμα με το φινόκιο, τα κυβάκια φέτας και τον άνηθο. Ανακινώ το τηγάνι για 2 λεπτά πάνω στη φωτιά και αποσύρω. Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!