Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο

Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι
  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι κοπανισμένοι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή
  • 2 φινόκιο κομμένα σε λεπτές φετούλες (με το μαντολίνο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο ή μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και βάζω  τα κρεμμύδια με το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά προσθέτω και τις ντομάτες. Τα σοτάρω όλα μαζί για 5-6 λεπτά ακόμη και τα  πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη.  Μετά από 3 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω  μαλακά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπολ και καθαρίζω το τηγάνι.

  2. Χαράζω με μαχαιράκι τη ράχη στις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι. Αλατοπιπερώνω. Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ρίχνω τις καθαρισμένες γαρίδες. Ροδίζω τις γαρίδες 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζω με τους μαραθόσπορους και σβήνω με το ούζο. Προσθέτω το μίγμα με το φινόκιο, τα κυβάκια φέτας  και τον άνηθο. Ανακινώ το τηγάνι για 2 λεπτά πάνω στη φωτιά και αποσύρω. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: γαριδες σοτε με ουζο

Σας ευχαριστώ!