Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φραουλογαλατόπιτα

Φραουλογαλατόπιτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 65 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ. φράουλες κομμένες σε κύβους
  • Λίγη κανέλα, σκόνη
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα βαθύ, στρογγυλό σκεύος διαμέτρου 30 εκ.

  2. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και καλύπτω τα υπόλοιπα με καθαρή, νωπή πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Αλείφω καλά το φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Από την στενή πλευρά, αρχίζω να σουρώνω το φύλλο σχηματίζοντας μια λωρίδα σαν ακορντεόν (όχι πολύ σφιχτό). Το μεταφέρω στο σκεύος και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ψήνω τα φύλλα σκέτα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, τη μαρμελάδα και τη βανίλια. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύω. Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και αδειάζω το μείγμα επάνω στα φύλλα. Επαναφέρω το σκεύος στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη.
    Σερβίρω την γαλατόπιτα χλιαρή πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Keywords: φραουλογαλατόπιτα

Σας ευχαριστώ!