Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια τετράγωνη φόρμα ή τσέρκι 20x20 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω καλά.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Κόβω σε μπάρες και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!