Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ελιές γεμιστές, με καππαρόφυλλα και μπούκοβο

Ελιές γεμιστές, με καππαρόφυλλα και μπούκοβο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 10 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. πράσινες ελιές, έτοιμες γεμιστές (προτιμήστε αυτές που είναι γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, από μια καλή μάρκα)
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό
  • 100 γρ. καππαρόφυλλα σε βάζο (τα βρίσκω σε καλά μπακάλικα), καλά στραγγισμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 ml καλό ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (το μπούκοβο, τα καππαρόφυλλα, το μαϊντανό, το λάδι και το ξίδι) και ανακατεύω πολύ καλά.

  2. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν τα αρώματα.
    Τις σερβίρω μαζί με τη μαρινάδα τους.

Keywords: ελιες γεμιστεσ

Σας ευχαριστώ!