Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντιπ με σκουμπρί και ρέγκα με κριτσίνια χαρουπιού

Ντιπ με σκουμπρί και ρέγκα με κριτσίνια χαρουπιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 35 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για το ντιπ
  • 200 γρ. σκουμπρί καπνιστό
  • 100 γρ. ρέγκα καπνιστή
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κριτσίνια
  • 150 γρ. χαρουπάλευρο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
    Για το ντιπ με σκουμπρί και ρέγκα
  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη ρέγγα και το σκουμπρί. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή τον άνηθο, το σέλινο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το ξύδι. Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί  και την ενώνω με το μίγμα των καπνιστών ψαριών απαλά. Πιπερώνω γενναιόδωρα και αφού δοκιμάσω αλατίζω. Σκεπάζω το μίγμα με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρω με τα κριτσίνια χαρουπιού.

  2. Για τα κριτσίνια
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, κονιάκ).

  4. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.

  5. Πλάθω σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

Keywords: ντιπ με σκουμπρι ρεγκα κριτσινια χαρουπι

Σας ευχαριστώ!