Print Options:

Cookies μπανάνα-σοκολάτα με αλεύρι βρώμης

Cookies μπανάνα-σοκολάτα με αλεύρι βρώμης
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 35 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 15
Υλικά
  • 150 γρ. μπανάνες (καθαρό βάρος)
  • 140 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης, Μύλοι Δάκου
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. καρύδια, χοντροτριμμένα
  • 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Σε ένα μεγάλο βάζω τις μπανάνες και τις λιώνω με το πρες πουρέ. Προσθέτω το σπορέλαιο, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

  3. Τέλος, προσθέτω την κανέλα, τη βανίλια, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω μέχρι να σκορπίσουν στο μείγμα.

  4. Cookies μπανάνα-σοκολάτα με αλεύρι βρώμης

    Χρησιμοποιώντας ένα σκουμπ για παγωτό παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και τις αφήνω στη λαμαρίνα (δεν πατάω τη ζύμη). Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Keywords: cookies, μπανάνα, σοκολάτα, αλεύρι βρώμης, για παιδιά, healthy food, sugar free, χωρίς ζάχαρη

Σας ευχαριστώ!