Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά και δυόσμο

Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά και δυόσμο
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 33 λεπ Total Time: 1 ώρα 13 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 800 γρ. γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο και κρύο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. mix τριμμένων τυριών, Pasta & Gratinar, Arla
  • 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 60 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάω με ένα πηρούνι και τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο. Τις βάζω σε ένα ταψάκι και τις ψήνω για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και γυρίζω τη θερμοκρασία στους 180°C αερόθερμο.

  2. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και την αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω με προσοχή τις γλυκοπατάτες και τις βάζω σε ένα μπολ. Πιέζω με το πρες πουρέ για να λιώσουν καλά.

  3. Ρίχνω στο μπολ τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα τυριά, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

  4. Για την κρέμα
  5. Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά και δυόσμο

    Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω λίγο λίγο το ζωμό, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
    Ξεφορμάρω το κέικ και σερβίρω περιχύνοντας με την κρέμα.

Keywords: κέικ, πουρές γλυκοπατάτας, μοτσαρέλα, βούτυρο, δυόσμος,

Σας ευχαριστώ!