Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με ντοματίνια και τυρί κρέμα

Κέικ με ντοματίνια και τυρί κρέμα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη Arla
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light Arla
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 150 γρ. ντοματίνια χρωματιστά, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 40 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτω το τυρί κρέμα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη μοτσαρέλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μυρωδικά, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα (αν την χρησιμοποιήσω) και ανακατεύω. Προσθέτω τα υγρά και ανακατεύω καλά.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω καλά την επιφάνεια και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι και αν βγει καθαρό, βγάζω το κέικ από το φούρνο. Το αφήνω για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Keywords: κέικ με ντοματίνια,τυρί κρέμα

Σας ευχαριστώ!