Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με μπανάνα και καρύδια

Κέικ με μπανάνα και καρύδια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 240 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
  • 150 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 3 μέτριες και ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο  και σχετικά αφράτο. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτω σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες, τα κομμάτια μπανάνας, τα αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά στο κέντρο του.

Keywords: κέικ με μπανάνα,καρύδια

Σας ευχαριστώ!