Χτυπάω στο μπλέντερ τα φιστίκια και τα φουντούκια, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη μεταφέρω σε βαθύ μπολ και την αφήνω κατά μέρος.
Σε άλλο μπολ λιώνω με το πιρούνι την γκοργκοντζόλα και το ανθότυρο, προσθέτω το μπράντι ή το ρούμι και τα ανακατεύω καλά μεταξύ τους. Με το μείγμα αυτό πλάθω μικρές μπαλίτσες, σαν κεφτεδάκια, βρέχοντας τακτικά τις παλάμες μου με κρύο νερό για να μην κολλάνε στο μείγμα. Πανάρω τις μπαλίτσες στο μείγμα ξηρών καρπών και τις βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετώ την πιατέλα στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε οι μπαλίτσες να σφίξουν.
Λίγο πριν τις σερβίρω, καρφώνω από μία οδοντογλυφίδα στην καθεμία, μαζί με ένα φυλλαράκι μαϊντανό. Για ακόμα πιο γιορτινή εμφάνιση, περιχύνω κάθε μπαλίτσα με λίγο πετιμέζι ροδιού (θα το βρείτε σε όλα τα παντοπωλεία και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ).
Σας ευχαριστώ!