Print Options:

Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα

Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Ratings 4 from 1 votes
Time
Prep Time: 15 15 mins Total Time: 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 4 μεγάλα ώριμα αλλά όχι λιωμένα αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 μεγάλες ώριμες αλλά σκληρές ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 150 καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα αβοκάντο και τα σκουπίζω, χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω κατά μήκος στη μέση (περνώντας το μαχαίρι γύρω από το μεγάλο κουκούτσι στο κέντρο τους). Αφαιρώ τα κουκούτσια. Αφήνω κατά μέρος 4 κομμένα μισά και ραντίζω τη σάρκα τους με το μισό χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

  2. Ξεφλουδίζω τα υπόλοιπα 4 μισά αβοκάντο και κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

  3. Στραγγίζω καλά τον τόνο από το λάδι του, τον κομματιάζω με τα χέρια και τον προσθέτω στο μπολ. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύω προσεκτικά.

  4. Γεμίζω τα κομμένα αβοκάντο με το μείγμα του τόνου και σερβίρω αμέσως.

Keywords: αβοκαντο γεμιστανοσαλατα

Σας ευχαριστώ!