Το μοσχάρι είναι από τα αγαπημένα κρέατα που το έχουμε συνδέσει με τα κυριακάτικα τραπέζια με όλη την οικογένεια. Οι παραδοσιακές νοικοκυρές το μοσχαράκι γιουβέτσι ήταν πάντα η πρώτη επιλογή… Εγώ όμως, σας έχω τις 10 πιο αγαπημένες μου συνταγές για να το δοκιμάσετε και διαφορετικά.
.
Μοσχαράκι στιφάδο με πορτοκάλι
Κλασική κι αγαπημένη συνταγή με δυνατές γεύσεις και αρώματα. Αν θέλετε, μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή με πουρέ καρότο αρωματισμένο με ξύσμα πορτοκάλι.
.
Μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια και ρύζι μπασμάτι
Γρήγορο φαγάκι για Κυριακές και καθημερινές. Θαυμάσια γλυκόξινο και ζουμερό, συνοδεύεται τέλεια με ένα απλό μπασμάτι.
Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χυλοπίτες της επιλογής μας: χωριάτικες με αυγά ή απλές, μακριές ή κοντές.
.
Διάσημη, ρωσική συνταγή που δημιουργήθηκε κάπου στα 1890 και στην παραδοσιακή της εκδοχή σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ σας προτείνω ένα αφράτο πουρέ που δένει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.
.
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πετιμέζι και πουρέ πατάτα κυδώνι
Θα σας πρότεινα, σ’ αυτό το κοκκινιστό να προσθέσετε 1 κλαδάκι αρμπαρόριζας που του δίνει ωραίο άρωμα και δένει καταπληκτικά με το πουρέ, δοκιμάστε το!
Μοσχάρι «κολοκύθα» στο φούρνο με κολοκύθα και λιαστές ντομάτες
Το μοσχάρι στο φούρνο είναι σχετικά δύσκολο γιατί μπορεί εύκολα να σκληρύνει. Αν το δοκιμάσετε όμως με τη μορφή που σας προτείνω, συνδυάζοντας το μοσχαρίσιο κιμά, το σνίτσελ και την κολοκύθα, θα δείτε πόσο εύκολο και νόστιμο γίνεται.
.
Διάσημη γαλλική συνταγής της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.
.
Μοσχαράκι γιουβέτσι με καρότα και λιαστές ντομάτες
Κλασικό, οικογενειακό φαγάκι, εμπλουτισμένο εδώ με τη γλύκα του καρότου και την έξτρα νοστιμιά και αψάδα της λιαστής ντομάτας.
.
Μοσχάρι με αγκινάρες και κολοκυθάκια
Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό το μοσχάρι με αγκινάρες και κολοκυθάκια που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.