Η ελληνική κουζίνα μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο εξωτερικό. Εκτός από την γεύση, την συνοδεύει η γενναιοδωρία, η αγκαλιά, το φίλεμα που οι Έλληνες προσθέτουν στα πιάτα τους και τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Μέσα από τις συνταγές του βιβλίου, έχουν την ευκαιρία οι γάλλοι, να «γευτούν» την Ελλάδα και να ταξιδέψουν μέχρι το Πήλιο και τη Σύρο με τη ματιά της Emanuela Cino (φωτογράφος) και Mélanie Martin (στυλίστρια).
Οι συνταγές παρουσιάζονται χωρίς τουριστικά κλισέ και μεταδίδουν το πάθος, τον πολιτισμό, την μαγεία της ανακάλυψης νέων παραδοσιακών προϊόντων καθώς επίσης και την σημασία ενός καλού ελληνικού γεύματος.