Print Options:

Ζωμός κρέατος

Ζωμός κρέατος
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 1 1 hr Rest Time: 2 2 hrs Total Time: 3 hrs 15 mins
Υλικά
  • 3 – 4 κόκαλα από μοσχάρι (ζητήστε από τον χασάπη) ή 1 κοµµάτι κρέατος για βραστό
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξερό θυµάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κοµµένο στα τέσσερα
  • 2 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
  • αλάτι, χονδροσπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ρίχνω όλα τα υλικά σε µια μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζω για περίπου 1 ώρα.

  2. Σουρώνω το ζωµό και τον αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσει στην επιφάνεια το λίπος, το οποίο θα αφαιρέσω µετά με ένα κουτάλι.

  3. Τον χρησιμοποιώ αμέσως στη συνταγή μου ή τον φυλάω στην κατάψυξη, για αρκετούς μήνες, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια, καλά δεμένα ή σε πλαστικά ταπεράκια.

Keywords: ζωμος κρεατοσ

Σας ευχαριστώ!