Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα

Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 300 ml Μοσχάτο Σάμου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
  • 400 - 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής (εδώ αχλάδια κίτρινα, μήλα και ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος), ζυγισμένα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 - 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 - 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.

  3. Μοιράζω τα κομμένα φρούτα μικρά σφηνάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα.

Keywords: ζελε κρασι μοσχατο φρουτα

Σας ευχαριστώ!