Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χυλοπίτες με καρότο, σελινόριζα και τραγανά ψίχουλα με φουντούκια

Χυλοπίτες με καρότο, σελινόριζα και τραγανά ψίχουλα με φουντούκια
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα λαχανικά
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσο, σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50 ml βερμούτ ή μπράντι
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ζυμαρικά
  • 500 γρ. χυλοπίτες, ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Φλοίδες παρμεζάνας, για το σερβίρισμα
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, τριμμένο σε χοντρά τρίμματα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
    Για τα λαχανικά
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το πράσο και το παστινάκι και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν (6-8 λεπτά). Σβήνω με το βερμούτ ή το μπράντι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι τα υγρά τους να μειωθούν στα μισά.

  2. Για τα ζυμαρικά
  3. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια λαβίδα βγάζω τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα και τα ρίχνω στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  4. Σερβίρισμα
  5. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγανάκι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το σκόρδο και το βούτυρο και το αφήνω να λιώσει και να γίνει καστανό. Πετάω το σκόρδο και ρίχνω τα ψίχουλα ψωμιού και τα φουντούκια. Ανακατεύω για να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
    Πασπαλίζω τη μακαρονάδα με το μείγμα και σκορπίζω λίγα κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σελινόριζα,και,τραγανά,ψίχουλα,με,φουντούκια

Σας ευχαριστώ!