Print Options:

Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη

Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, καθαρισμένο ολόκληρο
  • 450 γρ. χυμό ντομάτας
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 180 γρ. μαύρες ελιές
  • 80 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml πετιμέζι
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πλασοτέ να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το χταπόδι, τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός και γυρίζω 1-2 φορές το χταπόδι.

  2. Ρίχνω τις ελιές, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, προσθέτω την κάπαρη και ανακινώ για να σκορπίσει.

  3. Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη

    Αποσύρω από τη φωτιά, βγάζω το χταπόδι σε μια πιατέλα και κόβω σε μικρά κομμάτια. Προσθέτω τη σάλτσα και σερβίρω.

Keywords: χταπόδι, ντοματίνια, ελιές, κάπαρη, Καθαρά Δευτέρα, νηστίσιμο, μεζές, πετιμέζι,

Σας ευχαριστώ!