Print Options:

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 8 8 mins Total Time: 28 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. Κρητικά σαλιγκάρια (χοχλιοί)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • περίπου 60 γρ. χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω με ένα μαχαίρι το κέλυφος των σαλιγκαριών και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρώ τη μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί στο άνοιγμά τους. Ελέγχω αν υπάρχουν νεκροί χοχλιοί και τους πετάω.

  2. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι βάζω το αλάτι σε στρώμα. Βάζω τα σαλιγκάρια με το άνοιγμα προς τα κάτω και τα μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται προσθέτω το δεντρολίβανο και σβήνω με το ξύδι. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: χοχλιοί, σαλιγκάρια, μπουμπουριστοί, θαλασσινό αλάτι, δεντρολίβανο, μεζές, κρητική κουζίνα,

Σας ευχαριστώ!