Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα χόρτα. Βάζω ένα μεγάλο σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και ρίχνω εκεί τα ψιλοκομμένα χόρτα, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατίζω γενναιόδωρα και με τα χέρια μου, αρχίζω να «τρίβω» τα χόρτα έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Στίβω καλά τα χόρτα και τα μεταφέρω σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη φέτα (αν την χρησιμοποιήσω) και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω 3-4 λωρίδες χωριάτικων λωρίδων στο πάγκο της κουζίνας. Τα αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και βάζω στην άκρη κάθε λωρίδας 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης. Διπλώνω σε τρίγωνα και τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Αλείφω τα χορτοπιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Σας ευχαριστώ!