Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χορτόπιτα τραγανή με καλαμποκάλευρο

Χορτόπιτα τραγανή με καλαμποκάλευρο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 30 λεπ Total Time: 2 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. ανάμεικτα λάπαθα και σέσκουλα (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα, καλά στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 - 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • Για το κουρκούτι
  • 250 γρ. αλεύρι καλαμποκιού, Μύλοι Δάκου
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) νερό
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) γάλα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη βάζω τα σέσκουλα, τα λάπαθα, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλατίζω και τα ανακατεύω με τα χέρια μου, τρίβοντάς τα με το αλάτι. Αφήνω κατά μέρος τη λεκάνη για 15 - 20 λεπτά, μέχρι τα χορταρικά να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Λαδώνω ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 - 32 εκ. και στρώνω εκεί τη σφολιάτα, τεντώνοντας την προσεκτικά με τα χέρια μου για να μην σκιστεί, καλύπτοντας καλά τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.

  3. Στραγγίζω καλά τα χορταρικά από τα υγρά που θα έχουν βγάλει, προσθέτω το ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά και τα αδειάζω επάνω στη σφολιάτα, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.

  4. Για το κουρκούτι
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και σκορπίζω το κουρκούτι αυτό επάνω στα χορταρικά, καλύπτοντάς τα καλά με τη ράχη ενός κουταλιού.

  6. Ψήνω την πίτα για 1 ώρα, μέχρι το κουρκούτι να χρυσίσει και να γίνει μια ανομοιογενής και τραγανή κρούστα. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια.

Keywords: χορτόπιτα τραγανή με καλαμποκάλευρο

Σας ευχαριστώ!