Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χοιρινό με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης

Χοιρινό με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 70 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1.500 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλα, κομμένη σε μέτριους κύβους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 1 μέτρια σελινόριζα (αν βρείτε, προτιμήστε βιολογική), καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ολόκληρους σπόρους από ροζ πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τους κύβους του χοιρινού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό το πολύ, πριν σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.

  2. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το ζωμό. Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 40 λεπτά και προσθέτω τα κυβάκια της σελινόριζας, τους σπόρους του ροζ πιπεριού, αλάτι και πιπέρι.

  3. Συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Λίγο πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω.
    Σερβίρω το φαγητό αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Keywords: χοιρινό με πράσα,πιπεριές φλωρίνης

Σας ευχαριστώ!