Print Options:

Χοιρινό λεμονάτο με καρότα

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 min Cook Time: 90 min Total Time: 1 hr 50 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 4 καρότα, κομμένα σε χοντρά φετάκια
  • 1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, σκόνη
  • 330 ml μπύρα
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ρίχνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζω λίγα λίγα κομμάτια κρέατος. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές και τα βγάζω σε ένα πιάτο.

  2. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τα καρότα (φέτες και τριμμένο) και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με την μπύρα. Προσθέτω τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακινώ να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω να βράσουν για 1 λεπτό.

  4. Σερβίρω το λεμονάτο με πατατούλες τηγανητές ή με αφράτο πουρέ.

Keywords: χοιρινό λεμονάτο με καρότα

Σας ευχαριστώ!