Print Options:

Χοιρινή τηγανιά με ρακόμελο και πετιμέζι

Χοιρινή τηγανιά με ρακόμελο και πετιμέζι
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 35 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό από λαιμό χωρίς λίπος, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml ρακόμελο
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 60 ml πετιμέζι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζω με την πάπρικα και σβήνω με το ρακόμελο. Αφήνω το τηγάνι στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 3 λεπτά. Ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τηγανιά, χοιρινό, πετιμέζι, ρακόμελο, μεζές, Τσικνοπέμπτη, ρίγανη,

Σας ευχαριστώ!