Print Options:

Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 6
Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. Arla Protein Cottage Cheese
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 170 γρ. πολέντα (χονδρό σιμιγδάλι καλαμποκιού –το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα άλευρα)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος (ή ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου)
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. τυρί Regato Arla, τριμμένο (για την επιφάνεια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα αυγά με τη φέτα και το κατίκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν αρχίσει να καίει ρίχνω πασπαλιστά και σε δόσεις το μείγμα πολέντας, ανακατεύοντας έντονα και ασταμάτητα με το σύρμα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας, για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Ανακατεύω και προσθέτω το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

  3. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα μέτριο ταψί και στρώνω εκεί το μείγμα που ετοίμασα. Πασπαλίζω με το ρεγκάτο και περιχύνω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνω την πίτα για 40 - 45 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής.

Keywords: Τυρόπιτα,με,πολέντα,χωρίς,φύλλο

Σας ευχαριστώ!