Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και σύκα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για το κανταΐφι
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
    Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ίνες του. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

  2. Μεταφέρουμε το ψιλοκομμένο κανταΐφι σε ένα wok και το στεγνώνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλες οι ίνες από το λιωμένο βούτυρο και να ροδίσει.

  3. Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, το μπλε τυρί Δανίας, τα αποξηραμένα σύκα και το πιπέρι.

  4. Απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ., την μισή ποσότητα από το καβουρδισμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών. Τέλος, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την τυρόπιτα.

  6. Ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Keywords: τυροπιτα φυλλο κανταϊφι συκα

Σας ευχαριστώ!