Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυροκροκέτες πικάντικες, γεμιστές με λιαστή ντομάτα

Τυροκροκέτες πικάντικες, γεμιστές με λιαστή ντομάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 5 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 6 φέτες Arla Protein Delite
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για το πανάρισμα
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι μαζί με 3-4 κουταλιές νερό και το αχνίζω μέχρι να μαλακώσει. Βάζω τις φέτες τυριού την μια επάνω στην άλλη και κόβω σε τετράγωνους κύβους (περίπου 12-14 κύβους).

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα και το αυγό. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, το τσίλι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω προσθέτοντας πασπαλιστά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

  3. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω τα υλικά του παναρίσματος. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.

  4. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και παίρνω μικρές δόσεις με ένα κουτάλι της σούπας. Πιέζω το μείγμα στις παλάμες μου και τοποθετώ στο κέντρο ένα κύβο τυριού. Κλείνω καλά και «κυλάω» το κεφτεδάκι στο μείγμα παναρίσματος. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

Keywords: τυροκροκέτες πικάντικες

Σας ευχαριστώ!