Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυροκαυτερή σπιτική

Τυροκαυτερή σπιτική
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 100 γρ. μανούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους σαν ζάρια
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη με το πιρούνι (ή τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια πράσινη πιπερίτσα (προτιμούμε τις λεπτές και μακριές ελληνικές πιπερίτσες, πράσινες ή κόκκινες που δεν καίνε υπερβολικά αλλά είναι έντονα αρωματικές)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά ή καυτερή, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα.
  2. blankΧωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπερίτσα, τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  3. blankΜεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, προσθέτω τις ψιλοκομμένες πιπερίτσες, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατίζω και ανακατεύω. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.
Keywords: τυροκαυτερη σπιτικη

Σας ευχαριστώ!