Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα και ψίχουλα ψωμιού

Τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα και ψίχουλα ψωμιού
Χρόνος
Prep Time: 8 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 38 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, χωρίς κόρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την επικάλυψη
  • Σουσάμι καβουρδισμένο
  • Κολοκυθόσπορος
  • Μαυρόσούσαμο
  • Παντζάρι βρασμένο, σε μικρούς κύβους
  • Φρέσκα κεράσια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζω το ψωμί και το τρίβω όσο μπορώ με τα δάχτυλά για να γίνει μικρά ψίχουλα. Προσθέτω το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το τζίντζερ, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και φορώντας γάντια, «ζυμώνω» το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.

  2. Μοιράζω τα υλικά για την επικάλυψη σε ρηχά πιάτα. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, πλάθω μικρά μπαλάκια. Τα πανάρω στα διάφορα υλικά και τα τοποθετώ σε μεγάλη πιατέλα. Βάζω στο κάθε ένα από μια οδοντογλυφίδα ή άλλο στικ και σερβίρω αμέσως.

  3. Tips
    • Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο και σχετικά ξερό.
    • Προτιμάμε το προζυμένιο ψωμί γιατί η ελαφρώς ξυνή του γεύση, δίνει ιδιαίτερη ένταση.
    • Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 3-4 ντοματίνια, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα.
    • Ο άνηθος μπορεί να αλλάξει σε δυόσμο αλλά προσοχή στην ποσότητα γιατί η γεύση του είναι πιο δυνατή. 3-4 φυλλαράκια είναι υπέρ αρκετά.
    • Δοκιμάστε να «πανάρετε» τα τυρομπαλάκια με ψιλοκομμένα φρούτα… Βερίκοκα, φράουλες, ροδάκινο… θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.
Keywords: τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα,ψίχουλα ψωμιού,τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα,ψίχουλα ψωμιού

Σας ευχαριστώ!