Print Options:

Τυρόμπαλα με ρόδι, κράνμπερις και πετιμέζι

Time
Prep Time: 10 min Rest Time: 1 hour Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 6
Υλικά
  • 300 γρ. ανθότυρο Κρήτης
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φέτα μαλακιά
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοτριμμένα
  • 50 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • Σπόρους από ½ ρόδι
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
  • Πετιμέζι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω το ανθότυρο και τη φέτα και τα λιώνω με ένα πηρούνι. Προσθέτω το τυρί κρέμα, το πετιμέζι, λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, τα φυστίκια και τα κράνμπερις και ανακατεύω καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. Ντύνω με μεμβράνη ένα μέτριο, στρογγυλό μπολ και αδειάζω εκεί το μείγμα. Κλείνω καλά τη μεμβράνη, διαμορφώνοντας την τυρόμπαλα με τα χέρια μου. Την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

  3. Σε ένα πιάτο βάζω όλα τα υλικά της επιφάνειας. Βγάζω την μπάλα από το ψυγείο και φορώντας γάντια, την «κυλάω» στο πιάτο για να την καλύψω καλά.

  4. Την μεταφέρω σε πιατέλα, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και σερβίρω με κριτσίνια, μικρά παξιμαδάκια, αλμυρά μπισκότα ή κράκερς.

Σας ευχαριστώ!