Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τσιρμπιρί με αυγά και παστουρμά καμήλας

Τσιρμπιρί με αυγά και παστουρμά καμήλας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 2
Υλικά
  • 300 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. παστουρμά καμήλας
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγανάκι βάζω αρκετό νερό να βράσει και προσθέτω το ξίδι. Σπάω τα αυγά μέσα στο νερό που βράζει και με ένα κουτάλι ρίχνω το ασπράδι και σκεπάζω όσο μπορώ τον κρόκο. Μόλις σφίξει το ασπράδι βγάζω τα αυγά από το νερό.

  2. Σε ένα πιάτο στρώνω το στραγγιστό γιαούρτι κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο και πάνω βάζω τα αυγά.
    Σε ένα μικρό τηγανάκι, ζεσταίνω το βούτυρο και σοτάρω το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
    Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω με αυτό το μίγμα το γιαούρτι με τα αυγά.
    Τελειώνω με κομμάτια παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: τσιρμπιρι με αυγα παστουρμα καμηλασ

Σας ευχαριστώ!