Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τσιπούρες Νισουάζ στο χαρτί

Τσιπούρες Νισουάζ στο χαρτί
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 μικρές τσιπούρες (ή λαβράκια), βάρους περίπου 450 γρ.
  • 16 – 20 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες μαραθόριζες, καθαρισμένες από τις ίνες και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Καθαρίζω καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Γεμίζω τις κοιλιές τους με τις ελιές και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις μαραθόριζες για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Κόβω 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια γερής λαδόκολλας και στο κέντρο του καθενός μοιράζω τη σοταρισμένη μαραθόριζα και από πάνω τοποθετούμε από 1 ψάρι. Από πάνω σκορπίζω τις λιαστές ντομάτες και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κλείνω σφικτά τα πακέτα λαδόκολλας.

  4. Τα βάζω με το τυλιγμένο μέρος προς τα κάτω, σε ένα μέτριο ταψί. Τα ψήνω για περίπου 20 λεπτά και τα σερβίρω αμέσως, ζεστά, όπως είναι, ώστε ο καθένας να ανοίξει το πακέτο του στο πιάτο του.

Keywords: τσιπουρες νισουαζ στο χαρτι

Σας ευχαριστώ!