Βάζω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και λιώνω σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνω εκτός ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Βάζω το έτοιμο τσάι και το κονιάκ σε ένα μπολ. Κόβω τα αποξηραμένα σύκα στη μέση και τα βυθίζω μέσα στο μπολ. Τα αφήνω για 30 λεπτά.
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνω μικρές δόσεις. Τοποθετώ από ½ σύκο σε κάθε ένα και πλάθω με τα χέρια μου σε στρογγυλή μπαλίτσα.
Βάζω αρκετό κοσκινισμένο κακάο σε ένα πιάτο και «κυλάω» εκεί τις τρούφες για να καλυφθούν εντελώς. Τις βάζω σε χάρτινες θηκούς και τις διατηρώ στο ψυγείο.
Σας ευχαριστώ!