Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τρουφάκια σοκολάτας με σύκο

Τρουφάκια σοκολάτας με σύκο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 15 λεπτά.
Servings 20
Υλικά
  • 300 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • 10-12 αποξηραμένα σύκα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο μαύρο τσάι
  • 30 ml κονιάκ
  • Για την επικάλυψη
  • Κακάο σκόνη, άγλυκο
Εκτέλεση
  1. Βάζω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και λιώνω σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας.

  2. Αδειάζω το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνω εκτός ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

  3. Βάζω το έτοιμο τσάι και το κονιάκ σε ένα μπολ. Κόβω τα αποξηραμένα σύκα στη μέση και τα βυθίζω μέσα στο μπολ. Τα αφήνω για 30 λεπτά.

  4. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνω μικρές δόσεις. Τοποθετώ από ½ σύκο σε κάθε ένα και πλάθω με τα χέρια μου σε στρογγυλή μπαλίτσα.

  5. Βάζω αρκετό κοσκινισμένο κακάο σε ένα πιάτο και «κυλάω» εκεί τις τρούφες για να καλυφθούν εντελώς. Τις βάζω σε χάρτινες θηκούς και τις διατηρώ στο ψυγείο.

Keywords: τρουφάκια σοκολάτας με σύκο

Σας ευχαριστώ!