Print Options:

Τρουφάκια Ραφαέλο (Raffaello)

Τρουφάκια Ραφαέλο (Raffaello)
Ratings 4 from 1 votes
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 30 mins
Servings 15
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 200 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 50 ml γάλα
  • 1 πακέτο γκοφρέτες με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένες (ή 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα)
  • 150 γρ. αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα (πωλείται σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες που πωλούν και ξηρούς καρπούς)
Εκτέλεση
  1. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται.

  2. Τρουφάκια Ραφαέλο (Raffaello)

    Φοράω στα χέρια μου γάντια λάτεξ (για να μην κολλάει το μείγμα) και με πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια. Βάζω σε ένα πιάτο την τριμμένη καρύδα και ρολάρω τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρω.

Keywords: τρουφάκια, ραφαέλο, λευκή σοκολάτα, καρύδα, ινδοκάρυδο,

Σας ευχαριστώ!