Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, αμυγδαλόσκονη και καρύδα

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, αμυγδαλόσκονη και καρύδα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 30 λεπτά.
Servings 30
Υλικά
  • 450 γρ. καλής ποιότητας λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 60 γρ. ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη στο μπλέντερ
  • 200 γρ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
Εκτέλεση
  1. Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
    Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να φτιάξω ένα μείγμα παχύρρευστο και λείο.

  2. Προσθέτω την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 - 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να μπορεί να πλάθεται, σαν μαλακή ζύμη.

  3. Πλάθω με το μείγμα 30 - 35 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Βάζω την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι, ρίχνω τα τρουφάκια και ανακινώ το ταψάκι ώστε να κυλήσουν τα τρουφάκια στην καρύδα και να καλυφθούν καλά.

Keywords: τρουφάκια με λευκή σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!