Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τριβέλι γκρατέν με λουκάνικο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Τριβέλι γκρατέν με λουκάνικο, ντοματίνια και μοτσαρέλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκανικάκια βραστά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 250 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα τριβελάκια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Kόβω τα λουκανικάκια και τα ντοματίνια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνω στο σκεύος.

  3. Προσθέτω τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά και σκορπίζω την μοτσαρέλα.

  4. Ψήνω τα ζυμαρικά για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, αφού οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Tα ντοματίνια ενισχύουν τη διατροφική αξία του πιάτου, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ακόμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες σχετίζονται με την καλή οστική υγεία καθώς και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Για ακόμα πιο θρεπτική λύση προτιμήστε λουκανικάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Keywords: τριβέλι γκρατέν λουκάνικο

Σας ευχαριστώ!