Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα σοκολατίνα ζέβρα

Τούρτα σοκολατίνα ζέβρα

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη. Σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την τούρτα
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 420 γρ. ζάχαρη
  • 480 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 ml σπορέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • Για το frosting
  • 70 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • 1½ κουτ. γλυκού εσπρέσο καφέ, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 ml βραστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 280 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 280 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη και κρυωμένη
  • 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
  1. Προθέρμανσηblank

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Χτυπάω με το μίξερblank

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός όλα τα ασπράδια με την ζάχαρη άχνη για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέτω το 1½ φλιτζάνι γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά.

  3. Προσθέτω από το μίγμαblank

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα και το κακάο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω 3 φλιτζάνια από το λευκό μίγμα του κέικ και ανακατεύω. Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό, προσθέτω 2-3 κουταλιές γάλα.

  4. Δημιουργώ ομόκεντρους κύκλουςblank

    Ξεκινάω ρίχνοντας ¼ φλιτζάνι λευκό μείγμα στο κέντρο της φόρμας. Κατόπιν ρίχνω ¼ φλιτζάνι σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του λευκού μείγματος. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό, εναλλάσσοντας τα 2 μείγματα, πάντα στο κέντρο της φόρμας, δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους.

  5. Ψήνω το κέικblank

    Ψήνω το κέικ για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

  6. Για το frosting
  7. Χτυπώ το κακάοblank

    Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το κακάο, τον καφέ, το ζεστό νερό και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, αφράτη κρέμα. Προσθέτω το μείγμα του κακάο, την λιωμένη κουβερτούρα και την γλυκόζη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή κρέμα.

  8. Για την συναρμολόγηση
  9. Συναρμολογώντας την τούρτα

    Κόβω το κέικ στη μέση, δημιουργώντας 2 δίσκους. Απλώνω στον κάτω δίσκο ¾ του φλιτζανιού frosting και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Απλώνω το υπόλοιπο frosting σε όλη την τούρτα καλύπτοντάς την εντελώς.
    Βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.

Keywords: τούρτα σοκολατίνα,σοκολατίνα ζέβρα,σοκολατένιο frosting,τεχνική ζέβρας,σοκολάτα,κουβερτούρα,ζέβρα τούρτα,σοκολάτα,τούρτα,σοκολατίνα,τούρτα σοκολατίνα ζέβρα

Σας ευχαριστώ!