Print Options:

Τούρτα παρφέ σοκολάτα

Τούρτα παρφέ σοκολάτα
Ratings 5 from 1 votes
Cuisine
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 20 mins Rest Time: 12 hrs Total Time: 12 hrs 40 mins
Servings 6
Υλικά
  • 150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 8 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. κακάο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα, σπασμένες
  • μικρά ζαχαρωτά για το στόλισμα
Εκτέλεση
  1. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  2. Βάζω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για λίγο.

  3. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάω με το σύρμα ή το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς και επαναφέρω το μπολ στην κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Βάζω το βούτυρο και το κακάο σε ένα μπολ και το λιώνω στα μικροκύματα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα.

  5. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων, το μείγμα του βουτύρου-κακάο και τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το παρφέ στην κατάψυξη για 12 ώρες.

  6. Ξεφορμάρω αναποδογυρίζοντας το παρφέ σε μια πιατέλα, στολίζω με ζαχαρωτά και κόβω με ζεστό μαχαίρι (βουτάω το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό, σκουπίζω με πετσέτα και αμέσως κόβω σε φέτες).

  7. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά

  8. Βάζω το βούτυρο και το κακάο σε ένα μπολ και το λιώνω στα μικροκύματα

  9. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα

  10. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί

  11. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων, το μείγμα του βουτύρου-κακάο και τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών

  12. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα

  13. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη

  14. Βάζω το παρφέ στην κατάψυξη για 12 ώρες

  15. Ξεφορμάρω αναποδογυρίζοντας το παρφέ σε μια πιατέλα, στολίζω με ζαχαρωτά και κόβω με ζεστό μαχαίρι (βουτάω το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό, σκουπίζω με πετσέτα και αμέσως κόβω σε φέτες)

Keywords: τούρτα παρφέ σοκολάτα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/tourta-parfait-sokolata/

Σας ευχαριστώ!