Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα με καρύδα και φυστίκια Αιγίνης

Τούρτα με καρύδα και φυστίκια Αιγίνης
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
    Για το παντεσπάνι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος Light 15% λιπαρά, Arla
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 300 γρ. άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Τριμμένο ινδοκάρυδο
  • Φυστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
    Για το παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά 2 φόρμες διαμέτρου 16-18 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί στη βάση.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το μηλόξιδο και το αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το μείγμα κρέμας γάλακτος, το ινδοκάρυδο και τα φυστίκια και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα κέικ και τα αφήνω στη σχάρα να κρυώσουν.

  4. Για τη γέμιση
  5. Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω τη βανίλια και σταδιακά την άχνη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

  6. Συναρμολόγηση
  7. Τοποθετώ το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και στρώνω μια γενναία δόση κρέμας. Σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και στολίζω φυστίκια Αιγίνης.

Keywords: Τούρτα,με,καρύδα,και,φυστίκια,Αιγίνης

Σας ευχαριστώ!