Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα cookie crunch με παστέλι και ροδάκινα

Τούρτα παγωτό cookie crunch με παστέλι και ροδάκινα

Πανεύκολη τουρτίτσα με υπέροχο παγωτό δωδώνη. Απαλό παγωτό με τραγανό παστέλι και τη γλύκα των ροδάκινων.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 22 λεπτά.
Servings 6
Best Season Καλοκαίρι
Περιγραφή
Πανεύκολη τουρτίτσα με υπέροχο παγωτό δωδώνη. Απαλό παγωτό με τραγανό παστέλι και τη γλύκα των ροδάκινων. Ότι πρέπει για αμαρτωλές, καλοκαιρινές νύχτες.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. παγωτό Cookie Crunch δωδώνη
  • 3 ροδάκινα από κομπόστα, πολτοποιημένα με 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. παστέλι, θρυμματισμένο στο μπλέντερ
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι από την κονσέρβα με τα ροδάκινα
  • 3 ώριμα νεκταρίνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 παστέλια σπασμένα, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankBγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. blankΒάζω σε ένα μπολ το τριμμένο παστέλι, τα μπισκότα, το σιρόπι της κονσέρβας και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  3. blankΠαίρνω μια μεγάλη σαλατιέρα και την ντύνω με μεμβράνη (φροντίζω να εξέχει αρκετά από το σκεύος). Βάζω τη μισή ποσότητα παγωτού και την ισιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τη μισή ποσότητα από τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τη μισή ποσότητα από τα νεκταρίνια.
  4. blankΣκεπάζω με το υπόλοιπο παγωτό και τις υπόλοιπες ποσότητα των φρούτων (πολτό και νεκταρίνια).
  5. blankΤέλος, απλώνω την πάστα με το παστέλι και τα μπισκότα και πιέζω καλά για να δημιουργήσω μια ωραία βάση.
  6. blankΣκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  7. blankΞεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και στολίζω με λίγα σπασμένα παστέλια.
Keywords: τουρτα cookie crunch παστελι ροδακινα

Σας ευχαριστώ!