Πανεύκολη τουρτίτσα με υπέροχο παγωτό δωδώνη. Απαλό παγωτό με τραγανό παστέλι και τη γλύκα των ροδάκινων. Ότι πρέπει για αμαρτωλές, καλοκαιρινές νύχτες.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
500 γρ. παγωτό Cookie Crunch δωδώνη
3 ροδάκινα από κομπόστα, πολτοποιημένα με 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. παστέλι, θρυμματισμένο στο μπλέντερ
100 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι από την κονσέρβα με τα ροδάκινα
3 ώριμα νεκταρίνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 παστέλια σπασμένα, για το σερβίρισμα
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Bγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Βάζω σε ένα μπολ το τριμμένο παστέλι, τα μπισκότα, το σιρόπι της κονσέρβας και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Παίρνω μια μεγάλη σαλατιέρα και την ντύνω με μεμβράνη (φροντίζω να εξέχει αρκετά από το σκεύος). Βάζω τη μισή ποσότητα παγωτού και την ισιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τη μισή ποσότητα από τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τη μισή ποσότητα από τα νεκταρίνια.
Σκεπάζω με το υπόλοιπο παγωτό και τις υπόλοιπες ποσότητα των φρούτων (πολτό και νεκταρίνια).
Τέλος, απλώνω την πάστα με το παστέλι και τα μπισκότα και πιέζω καλά για να δημιουργήσω μια ωραία βάση.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και στολίζω με λίγα σπασμένα παστέλια.