Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα ανοιξιάτικη με λευκή σοκολάτα

Τούρτα ανοιξιάτικη με λευκή σοκολάτα

<!-- [lt_recipe name="ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ" servings="6-8" prep_time="30M" cook_time="1H" total_time="4H30M" summary="Μια τέλεια και πολύ αφράτη τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα και για γενέθλια. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και διακοσμήστε την με το γούστο σας." print="yes" ingredients="Για τη βάση μπισκότου;150 γρ. μπισκότα πτι μπερ;60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου; Για τη μους;6 φύλλα ζελατίνης 12γρ.;200 γρ. λευκή σοκολάτα, καλής ποιότητας, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια;¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) λικέρ Grand Marnier (ή άλλο λικέρ πορτοκάλι);700 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη;3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών;100 γρ. ζάχαρη; Για τη διακόσμηση;½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου;διάφορες καραμελίτσες και ζαχαρωτά της αρεσκείας σας" ]Για τη βάση μπισκότου: Χτυπάω τα πτι μπερ στο μπλέντερ, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να γίνουν ψίχουλα, αλλά όχι σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το απλώνω σε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα και με διάμετρο 22 – 24 εκ., το οποίο έχω τοποθετήσει σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζω την πιατέλα με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει και να σφίξει.; Για τη μους: Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.;Σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ, τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το ποτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. Στύβω καλά τη μαλακωμένη ζελατίνη, τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύω καλά, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.;Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί.;Την αδειάζω στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι το μείγμα να σφίξει.; Συναρμολόγηση: Βγάζω από το ψυγείο τη μους και τη βάση μπισκότου και απλώνω τη μους στη βάση, χωρίς ακόμη να αφαιρέσω το τσέρκι. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω ξανά στο ψυγείο, για 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει πολύ καλά.; Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω μια σφικτή μαρέγκα.;Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ προσεκτικά το τσέρκι και ρίχνω τη μαρέγκα στην επιφάνεια του γλυκού, με ένα κουτάλι, εδώ κι εκεί. Από πάνω σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου, τα ζαχαρωτά και τις καραμελίτσες που έχω επιλέξει. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 5 ώρα Total Time: 5 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη βάση μπισκότου
  • 150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη μους
  • 6 φύλλα ζελατίνης (συνολικά 12 γρ.)
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, καλής ποιότητας, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 50 ml λικέρ Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Για τη διακόσμηση
  • ½ φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
  • διάφορες καραμελίτσες και ζαχαρωτά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
    Για τη βάση μπισκότου
  1. Χτυπάω τα πτι μπερ στο μπλέντερ, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να γίνουν ψίχουλα, αλλά όχι σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το απλώνω σε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα και με διάμετρο 22 - 24 εκ., το οποίο έχω τοποθετήσει σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζω την πιατέλα με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει και να σφίξει.

  2. Για τη μους
  3. Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ, τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το ποτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. Στύβω καλά τη μαλακωμένη ζελατίνη, τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύω καλά, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.

  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί.

  6. Την αδειάζω στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι το μείγμα να σφίξει.

  7. Συναρμολόγηση
  8. Βγάζω από το ψυγείο τη μους και τη βάση μπισκότου  και απλώνω τη μους στη βάση, χωρίς ακόμη να αφαιρέσω το τσέρκι. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω ξανά στο ψυγείο, για 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει πολύ καλά.

  9. Για το σερβίρισμα
  10. Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω μια σφικτή μαρέγκα.

  11. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ προσεκτικά το τσέρκι και ρίχνω τη μαρέγκα στην επιφάνεια του γλυκού, με ένα κουτάλι, εδώ κι εκεί. Από πάνω σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου, τα ζαχαρωτά και τις καραμελίτσες που έχω επιλέξει. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: τούρτα ανοιξιάτικη με λευκή σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!