Print Options:

Tortilla με φρέσκο τυρί κρέμα & αβοκάντο

Tortilla με φρέσκο τυρί κρέμα & αβοκάντο
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 5 mins Cook Time: 5 mins Total Time: 10 mins
Servings 4
Υλικά
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. mozzarella ΑRLA
  • 100 γρ. ρόκα ή ροκέτ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το ντιπ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, ARLA
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 3 αγγουράκια τουρσί, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγη ρόκα
  • Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα αβοκάντο, αφαιρώ το κουκούτσι τους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα λιώνω με ένα πηρούνι. Καθαρίζω τα αυγά και τρίβω στο χοντρό του τρίφτη.

  2. Απλώνω την πρώτη τορτίγια στον πάγκο και με ένα ψαλίδι, κόβω μέχρι τη μέση. Απλώνω 2 κουταλιές τυρί κρέμα στο πρώτο τεταρτημόριο και στρώνω 2-3 φέτες ντομάτας. Στο άλλο τεταρτημόριο απλώνω μια ποσότητα αβοκάντο και λίγο τριμμένο αυγό. Στο 3ο τεταρτημόριο, βάζω φύλλα ρόκας και στο τελευταίο τεταρτημόριο, βάζω την μοτσαρέλα.

  3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Διπλώνω την τορτίγια με προσοχή σε τρίγωνο και το βάζω στο τηγάνι. Ψήνω για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά και σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!