Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα με πέστο ρόκας

Τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα με πέστο ρόκας
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 5 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα χωρίς γλουτένη, Ήλιος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Φύλλα γλυστρίδα για το σερβίρισμα
  • Για το πέστο ρόκας
  • 2 ματσάκια φύλλα ρόκας (χωρίς κοτσάνια), κατά προτίμηση άγρια, βιολογικά
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το πέστο ρόκας
  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  2. Για τα τορτελίνια
  3. Βάζω μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει ενώ προετοιμάζω τα τορτελίνια.

  4. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα τορτελίνια στο τηγάνι και τα σοτάρω μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τα τορτελίνια στην κατσαρόλα και τα βράζω για 2 λεπτά.

  5. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά χωρίς να το καθαρίσω και ρίχνω τα ντοματίνια. Αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Βγάζω και πάλι με κουτάλα τα μπλανσαρισμένα τορτελίνια και τα επαναφέρω στο τηγάνι. Ρίχνω το πέστο ρόκας και ανακατεύω απαλά.

  6. Μοιράζω τα τορτελίνια στα πιάτα και στολίζω με φύλλα γλυστρίδας. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τορτελίνια, σπανάκι, ρικότα, πέστο ρόκας,

Σας ευχαριστώ!