Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Tiramisu Limoncello

Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 37 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 37 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
    Για το σιρόπι limoncello
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 80 ml χυμό λεμονιού
  • 120 ml λικέρ λιμοντσέλο
  • Για την κρέμα
  • 700 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 45 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml λικέρ λιμοντσέλο
  • 120 γρ. κρέμα λεμονιού (lemon curd)
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Επιπλέον υλικά
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 γρ. κρέμα λεμονιού (lemon curd)
  • Ξύσμα λεμονιού και λάιμ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ.

  2. Για την κρέμα
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την κρέμα λεμονιού (lemon curd) και ανακατεύω.

  4. Συναρμολόγηση
  5. Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο σιρόπι και στρώνω σε μονή σειρά σε ένα μακρόστενο σκεύος 12x22 εκ. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και τη μισή ποσότητα από την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Καλύπτω με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού και λάιμ και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Keywords: tiramisu, limoncello, τιραμισού, λιμοντσέλο, λεμόνι, τυρί κρέμα, τούρτα, εύκολο, ιταλικό, κρέμα λεμονιού, lemon curd,

Σας ευχαριστώ!