Print Options:

Τηγανίτες σπιράλ

Τηγανίτες σπιράλ
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 3 3 mins Rest Time: 30 30 mins Total Time: 1 hr 3 mins
Servings 30
Υλικά
  • 150 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό χλιαρό
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κανέλα, σκόνη
  • ½ φακελάκι μαγιά ξηρή
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Σάλτσα σοκολάτας
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μέλι
  • Κανέλα
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το νερό. Προσθέτουμε πασπαλιστά τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει.

  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε κορδόνια. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε όπως ακριβώς είναι ή να τους δώσουμε σχήματα που μας αρέσουν.

  3. Τηγανίτες σπιράλ

    Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε σχάρα να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και σάλτσα σοκολάτας. Εναλλακτικά τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Keywords: λαλάγγια, καλλιχέρες, τηγανίτες, χυμός πορτοκάλι, μέλι, εύκολο, παραδοσιακο

Σας ευχαριστώ!