Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω την πιπεριά και το σκόρδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά. Αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τα τριμμένα τυριά, το αυγό, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Γεμίζω τα θράψαλα με μπόλικο μείγμα (επειδή λιώνουν τα τυριά, γεμίστε μέχρι επάνω) και κλείνω το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Μεταφέρω τα θράψαλα σε ένα ταψάκι που έχω τοποθετήσει μια σχάρα, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο γκριλ για 7-9 λεπτά γυρίζοντάς τα 1 φορά. Μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά.
Στραγγίζω τις πιπεριές από την άρμη τους, τις βάζω στο μούλτι και προσθέτω τις πιπερίτσες τσίλι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και μοιράζω τη σάλτσα σε δύο βαθιά πιάτα.
Βγάζω τα θράψαλα από το φούρνο, κόβω σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετώ στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία πρόταση της Ντίνας Νικολάου που χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο και φλαβονοειδή. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα. Τέλος, η προσθήκη μοτσαρέλας, αγελαδινού βούτυρο και μπλε τυριού Δανίας στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ θρεπτική συνταγή!
Σας ευχαριστώ!