Print Options:

Τάρτες με κυδώνι και αμύγδαλα

Τάρτες με κυδώνι και αμύγδαλα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 40 40 mins Total Time: 1 hr
Servings 4
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 200 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα
  • Για την αμυγδαλόκρεμα
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 50 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα
  • Γλυκό κουταλιού κυδώνι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα κυδώνια από τη φλούδα τους, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Ρίχνω τις φέτες των κυδωνιών στραγγισμένες και τις βράζω για 6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τις αφήνω μέσα στο σιρόπι να κρυώσουν.

  3. Για την αμυγδαλόκρεμα
  4. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.

  5. Για τις τάρτες
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 12-14 εκ. Ξεδιπλώνω τη σφολιάτα και την κόβω σε 4 τετράγωνα κομμάτια.

  7. Προσαρμόζω τις σφολιάτες στα φορμάκια πιέζοντας να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Μοιράζω την αμυγδαλόκρεμα και στρώνω κυκλικά τις φετούλες των κυδωνιών.

  8. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σερβίρω με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Keywords: τάρτες με κυδώνι,αμύγδαλα

Σας ευχαριστώ!