Print Options:

Ταρτάκια με ρύζι, λαχανικά και φορμαέλα

Ταρτάκια με ρύζι, λαχανικά και φορμαέλα
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 40 mins
Servings 10
Υλικά
    Για τις βάσεις
  • 600 γρ. βρασμένο ρύζι γλασέ Χαλάστρας
  • 2 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. κασέρι, θρυμματισμένο
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για τις φόρμες
  • Για την γέμιση
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
  • 250 γρ. φορμαέλα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τις βάσεις
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά 8-10 θήκες για ταρτάκια και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και τα μοιράζω στις ταρτιέρες. Πιέζω με ένα κουτάλι για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.
    Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Για την γέμιση
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο και τα καρότα, αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά. Μεταφέρω τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτω τις πιπεριές, την φορμαέλα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  4. Για τα ταρτάκια
  5. Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C αερόθερμο. Μοιράζω τη γέμιση στα μισοψημένα ταρτάκια και βάζω στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: ταρτάκια, ρύζι, φορμαέλα, πράσο, πιπεριά Φλωρίνης, καρότο, εύκολο, μεζές, γρήγορο,

Σας ευχαριστώ!